OPERASI - BINTULU HOMEMADE FOOD
- Waktu beroperasi adalah bermula pada hari Selasa - Ahad ( 8.00 pagi - 7.00 malam ) dan Isnin merupakan hari cuti.
- Tenaga kerja sebanyak 3 orang pekerja sahaja.
- Masa yang diperlukan untuk menghasilkan sebiji kek adalah 2 jam 30 minit.
- Jumlah kek yang dihasilkan dalam sehari adalah 2 - 3 biji kek.
- Menghadkan tempahan 3 biji kek sahaja dalam masa sehari.
- Dalam masa sebulan boleh menghasilkan 78 biji kek ( 26 hari bekerja × 3 biji kek sehari ).
CARA - CARA BINTULU HOMEMADE FOOD BEROPERASI :
- Menerima tempahan daripada pelanggan.
- Menghasilkan kek yang menepati citarasa dan kehendak pelanggan.
- Memaklumkan kepada pelanggan apabila kek yang ditempah telah siap dihasilkan.
- Menyediakan perkhidmatan penghantaran kepada pelanggan di sekitar Bintulu atau pelanggan boleh datang ke kedai untuk mengambil kek yang ditempah.
Ditulis oleh : Nazren (S21820)
No comments:
Post a Comment