Saturday, 13 February 2016

Skop Operasi

OPERASI - BINTULU HOMEMADE FOOD



  • Waktu beroperasi adalah bermula pada hari Selasa - Ahad ( 8.00 pagi - 7.00 malam ) dan Isnin merupakan hari cuti.
  • Tenaga kerja sebanyak 3 orang pekerja sahaja.
  • Masa yang diperlukan untuk menghasilkan sebiji kek adalah 2 jam 30 minit.
  • Jumlah kek yang dihasilkan dalam sehari adalah 2 - 3 biji kek.
  • Menghadkan tempahan 3 biji kek sahaja dalam masa sehari.
  • Dalam masa sebulan boleh menghasilkan 78 biji kek ( 26 hari bekerja × 3 biji kek sehari ).


CARA - CARA BINTULU HOMEMADE FOOD BEROPERASI :

  1.  Menerima tempahan daripada pelanggan.
  2.  Menghasilkan kek yang menepati citarasa dan kehendak pelanggan.
  3.  Memaklumkan kepada pelanggan apabila kek yang ditempah telah siap dihasilkan.
  4.  Menyediakan perkhidmatan penghantaran kepada pelanggan di sekitar Bintulu atau pelanggan  boleh datang ke kedai untuk mengambil kek yang ditempah.

Ditulis oleh : Nazren (S21820) 

No comments:

Post a Comment